“Serbita shoes” do kraja aprila zapošljava još 50 radnika

Bez autora
Mar 27 2012

Vojvodina je širom Evrope prepoznata kao regija za privlačenje stranih investicija, a Vršac je jedna od najuspešnijih opština u privlačenju stranih investicija. Preko Fonda za privlačenje stranih investicija Vojvodine dovedeno je italijansko preduzeće “Serbita shoes” u Vršac, kao i još deset firmi slične delatnosti u Vojvodinu. Fabrika “Serbita shoes” je prošle godine otvorila poizvodni pogon u Vršcu u kome proizvodi gornje delove obuće za poznate evropske marke i izvozi ih u Italiju i Švajcarsku. Preduzeće “Serbita shoes” trenutno zapošljava preko 3.000 radnika i isključivo su to žene, koje su inače malo zastupljene kao radna snaga u preduzećima. Kako je najavljeno, do kraja aprila preduzeće će zaposliti još 50 radnika. U planu je proširenje proizvodnje i izvoz cipela za Rusiju, koja je veliko tržište.

“Serbita shoes” do kraja aprila zapošljava još 50 radnikaVojvodina je širom Evrope prepoznata kao regija za privlačenje stranih investicija, a Vršac je jedna od najuspešnijih opština u privlačenju stranih investicija.

Preko Fonda za privlačenje stranih investicija Vojvodine dovedeno je italijansko preduzeće “Serbita shoes” u Vršac, kao i još deset firmi slične delatnosti u Vojvodinu.

Fabrika “Serbita shoes” je prošle godine otvorila poizvodni pogon u Vršcu u kome proizvodi gornje delove obuće za poznate evropske marke i izvozi ih u Italiju i Švajcarsku. Preduzeće “Serbita shoes” trenutno zapošljava preko 3.000 radnika i isključivo su to žene, koje su inače malo zastupljene kao radna snaga u preduzećima. Kako je najavljeno, do kraja aprila preduzeće će zaposliti još 50 radnika.

Vlasnik preduzeća “Serbita shoes” Gulianno Favaron istakao je da je u planu proširenje proizvodnje i izvoz cipela za Rusiju, koja je veliko tržište. Gulianno Favaron  je rekao da je potpisano puno novih ugovora, koji obavezuju na puno rada, a moraju se ispoštovati i stari ugovori, pa je iz tog ratzloga planirano zapošljavanje još ljudi, kako bi se ispoštovali ugovoreni poslovi.

Zahvaljujući VIP fondu koji je doveo “Serbita shoes” u Vršac, uz finansiranje programa SIEPA-e u poslednje četiri godine se dosta firmi otvorilo u ovoj regiji, a ovaj projekat se pokazao kao veoma uspešan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik